Home

Achtergrond 186 x bekeken

Ermelo voert vloekverbod opnieuw in

De gemeente Ermelo voert het vloekverbod opnieuw in.

Dit meldde de gemeente vandaag. De gemeenteraad had om herinvoering van het verbod gevraagd. Burgemeester en wethouders van de Veluwse gemeente schrapten het vloekverbod recent uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) als overbodig artikel.

Volgens het college is een dergelijk verbod simpelweg niet te handhaven, zei een woordvoerster vrijdag. Raadsleden verzochten echter het verbod opnieuw in de APV op te nemen vanwege het symbolische karakter.

Diverse gemeenten in het land, waaronder Putten en Staphorst, hanteren een vloekverbod. Vloeken in het openbaar kan wel beboet worden, maar de kans daarop is nihil, zei een woordvoerder van Ermelo. "In zwaardere gevallen, als iemand bijvoorbeeld majesteitsschennis pleegt, is het wetboek van Strafrecht van toepassing.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.