Home

Achtergrond

Enorm gasveld ontdekt voor kust Israël

Voor de kust van Israël is een enorm gasveld ontdekt, dat ongeveer 88 miljard kubieke meter aardgas bevat.

"Dit kan de grootste ontdekking zijn in de geschiedenis van ons bedrijf'', aldus de president van het Israëlische energieconcern Noble Energy, dat de ontdekking zondag bekendmaakte.

Het Tamar-gasveld ligt ongeveer 1700 meter onder de zeespiegel op 90 kilometer voor de kust van de noordelijk gelegen havenstad Haifa. Noble en zijn Israëlische zakenpartners voeren al vijf jaar proefboringen uit in het gebied op zoek naar gas. Noble is voor 36 procent eigenaar van het veld.

Kort na de bekendmaking van de ontdekking riep de voorzitter van de Israëlische ultra-orthodoxe partij Miemad op dat de geplande bouw van een steenkolencentrale in Ashkelon moet worden stilgelegd. Die zou vervuilend zijn voor de omwonenden. Volgens rabbijn Michael Melchior moet nu een gascentrale worden gebouwd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.