Home

Achtergrond

Eneco en GasTerra samen in groen gas

Energiebedrijf Eneco en gasleverancier GasTerra hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van groen gas.

De bedrijven maakten dat vandaag bekend. Binnen de samenwerking worden vele miljoenen kubieke meters gas per jaar geproduceerd en gedistribueerd.

Eneco wil groen gas, dat het zelf produceert of afneemt van derden, aan zijn klanten gaan leveren. De afspraken met GasTerra zorgen ervoor dat dit gas in het gasnet komt en in het handelssysteem, aldus een Eneco-woordvoerder.

Eneco produceert groen gas in een rioolzuiveringsinstallatie in Beverwijk. Het bedrijf is een soortgelijke installatie aan het bouwen in Mijdrecht en wil op korte termijn meerdere installaties in gebruik nemen. Daarover is Eneco onder meer in gesprek met de gemeente Veendam, zo stelt de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.