Home

Achtergrond 210 x bekeken

Eierproductie in Duitsland geremd door overschakeling

De eierproductie in Duitsland valt de komende maanden kleiner uit. Dat voorspelt marktbureau ZMP.

In november kwamen 28 procent minder kuikens uit de broedmachines dan in dezelfde maand van 2007. Het effect daarvan wordt in april zichtbaar in de leghennenhouderij. Volgens het bureau houdt deze ontwikkeling verband met de overschakeling van gangbare kooien op alternatieve stalsystemen.

Hiervoor zullen de ondernemers die dat nog niet hebben gedaan waarschijnlijk de zomermaanden benutten. Per 1 januari is het verbod op gangbare kooien in Duitsland definitief ingegaan. Dispensatie geldt alleen nog voor boeren die omschakelplannen hebben klaarliggen en een bouwvergunning hebben ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.