Home

Achtergrond

Eerste toertocht natuurijs op Henschotermeer

De eerste toertochten op natuurijs worden vandaag en morgen op het Henschotermeer bij Woudenberg afgewerkt. Dat heeft schaatsbond KNSB vandaag laten weten.

Vanwege de korte afstand van het parkoers is het deelnemersaantal aan een maximum gebonden. De starttijd loopt van 10.00 's ochtends tot 15.00 uur in de middag. Er kunnen afstanden van 2 tot 40 km geschaatst worden. De KNSB roept schaatsers wel op verstandig en voorzichtig met natuurijs om te gaan.

Het aantal toertochten is dus nog beperkt, maar kortebaanwedstrijden en marathons op natuurijsbanen zijn er de komende dagen volop. De kalender van de schaatsbond KNSB telt tot en met 7 januari zestien wedstrijden. De meeste vinden plaats in Friesland, Groningen en Zuid-Holland.

De eerste marathon op natuurijs werd op 28 december verreden op de opgespoten skeelerbaan van Haaksbergen in Twente. Een dag later vond in het Friese Aldtsjerk de eerste kortebaanwedstrijd plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.