Home

Achtergrond 192 x bekeken

Eerste slachtoffertje Dendermonde gecremeerd

In het Belgische Sint-Niklaas is vandaag het eerste slachtoffertje gecremeerd van de steekpartij die een week geleden plaatsvond in een crèche in Dendermonde.

Dat gebeurde in besloten kring. De media hielden zich aan de dringende oproep van burgemeester Piet Buyse van Dendermonde om de privacy van de nabestaanden te respecteren, aldus de politie. Het crematorium was op last van de burgemeester van Sint-Niklaas enkele uren afgesloten voor iedereen die niet was uitgenodigd voor de plechtigheid.

Burgemeester Buyse van Dendermonde haalde woensdag in het tv-programma Pauw & Witteman hard uit naar journalisten die de afgelopen dagen het leven van betrokkenen bij het drama probeerde binnen te dringen. Hij sprak van ,,gieren''.
In totaal vielen bij de steekpartij van vorige week drie doden, twee baby's en een 54-jarige kinderleidster. De twee anderen worden zaterdag in Dendermonde begraven.

De vermoedelijke dader, de 20-jarige Kim De Gelder, is enkele uren na de steekpartij aangehouden. De man, die psychisch niet orde lijkt, zegt zich niets van de gebeurtenissen te kunnen herinneren. Justitie verdenkt hem ook van de moord op een bejaarde vrouw een week eerder, maar die ontkent hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.