Home

Achtergrond 191 x bekeken

Eerste hulp heeft handen vol aan gewonde schaatsers

De eerste hulpafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen hadden dit weekeinde de handen vol aan gewonde schaatsers.

Vooral in de gipskamers werden overuren gedraaid om onfortuinlijke schaatsers met vooral polsfracturen te behandelen. Op de afdeling spoedeisende hulp van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam was het vandaag, evenals de dag ervoor, door de ijspret twee keer zo druk dan normaal. De patiënten kampten vooral met botbreuken, waarbij de polsfractuur er uitsprong. Volgens een woordvoerder is dat een klassieker bij schaatsongelukken.

Het AMC had extra personeel ingezet om de drukte het hoofd te kunnen bieden. Eerder vorige week was er volgens de zegsman op de spoedeisende hulp ook al 30 tot 40 procent meer aanloop dan gewoonlijk. In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam was het vandaag zelfs drukker dan vandaag. Bij ongeveer veertig schaatsslachtoffers moest gips worden gezet om gebroken polsen, onderarmen en enkels. Dat waren er zo'n vijf meer dan de dag eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.