Home

Achtergrond 328 x bekeken

Eerste algenreactor in Den Bosch

Waterschap Aa en Maas neemt morgen de eerste algenreactor van Nederland in gebruik.

Op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Den Bosch start een proefproject van drie jaar om de zuiverende werking van algen te achterhalen. Dat vertelde een woordvoerder van het waterschap vandaag.

In een voormalige sliblagune met een oppervlakte van ongeveer 1 hectare komt een algenkweekvijver. Gereinigd afvalwater stroomt geleidelijk door deze open reactor waarin de algen kunnen groeien en stikstof, fosfaat en CO2 opnemen. Zo wordt het afvalwater nog verdergaand gezuiverd en kan het met een hogere kwaliteit op het oppervlaktewater worden geloosd. De algen kunnen ook worden gebruikt als grondstof voor veevoer of voor de productie van biodiesel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.