Home

Achtergrond 343 x bekeken 3 reacties

Een uur lang vogeltjes tellen

Vogelliefhebbers moeten dit weekend thuisblijven.

De Vogelbescherming houdt namelijk op zaterdag en zondag een Tuinvogeltelling. Deelnemers noteren op een van deze dagen een uur lang het aantal vogels en de vogelsoorten die zij in hun tuin zien.

De Tuinvogeltelling heeft ieder jaar plaats. In 2008 voerde de huismus de lijst aan met 96.904 getelde beestjes. Volgens de Vogelbescherming zal de telling dit jaar uitwijzen of de allerkleinste soorten de recente kouperiode hebben overleefd. Zondagavond maakt de Vogelbescherming de resultaten bekend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Zin van vogels tellen is zeer betrekkelijk. Als ik vandaag om 19.00 zou beginnen om vervolgens om tot morgen om 04.00 te tellen, weet ik al dat ik geen vogel zie, te donker. Beter zou zijn om voorwaarde te stellen aan het tellen. Kun je dan door de jaren heen een mogelijk link maken. Vast weer te duur voor vogelbescherming om te doen

 • no-profile-image

  Leen

  Onderzoek van hoog-wetenschappelijk gehalte dus! Tel gedurende een uur de vogeltjes in uw tuin en de vogelbescherming weet hoe het er voor staat. Weer zo'n actie om haar bestaansrecht te rechtvaardigen voor subsidieverstrekkers en donateurs. Zo kom je in nederland dus aan de kost. Bel je over verstoring van de vogeltrek dan ziet de vogelbescherming geen enkele aanleiding om in actie te komen. Niet meer steunen deze club!

 • no-profile-image

  Jacco de Vries

  Hallo,
  Wij hebben van half twaalf tot half een vogels geteld.
  Mussen: 65, Koolmees: 10, Pimpelmees: 31, Merel: 11, Vink: 25, Groenling: 4,
  Rodborst: 3. Torlelduif: 3

Of registreer je om te kunnen reageren.