Home

Achtergrond 242 x bekeken

Dupont ziet omzet landbouwdivisie licht dalen

De omzet van de landbouwdivisie van chemiereus Dupont is het vierde kwartaal van 2008 2 procent gedaald tot 1,2 miljard dollar (904 miljoen euro).

De afzet van gewasbeschermingsmiddelen en voedingsingrediënten daalde. Lichtpuntje voor Dupont was de zaaigoeddivisie, die zowel betere verkopen rapporteert als betere prijzen, verrekend in dollars, opleverde. Het bedrijf zegt dat de resultaten gedrukt zijn door investeringen die in de komende tijd hun vruchten moeten afwerpen.

In het vierde kwartaal van 2007 profiteerde het bedrijf bovendien van de verkoop van een onderdeel.Voor de toekomst geldt dat de inkoop van grondstoffen afhankelijk is van sterk wisselende prijzen. Het totale concern Dupont leed een verlies van 629 miljoen dollar (473 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.