Home

Achtergrond 204 x bekeken

Duizenden mensen op de been tegen snelwegplannen

Duizenden mensen hebben zaterdag een menselijk lint tussen de bebouwde kom van Bunnik en Landgoed Rhijnauwen gevormd. Ze protesteerden tegen de plannen voor een mogelijke verbindingsweg tussen A12 en A28 dwars door het landschap.

Rob Zakee is lid van het actiecomité Bunnik en initiatiefnemer van de actie. "Jong, oud, natuurliefhebber en autobezitter zijn hier verzameld. Dit gebied leeft en dat is te zien aan de opkomst'', aldus Zakee.

Op de weilanden waar het tracé zou moeten komen, stonden bijna vijfhonderd basisschoolkinderen uit Bunnik. Eefje van negen jaar kwam samen met haar moeder demonstreren. Zij speelt zelf vaak in de bossen, maar het is niet alleen eigenbelang waarom ze meedeed aan de actie. "Het is toch zielig voor de bomen als hier auto's komen rijden. Bovendien krijgen de vogels ook last van al het geluid.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.