Home

Achtergrond

Duitsland slacht recordaantal varkens

Duitse varkensslachterijen hebben vorig jaar een recordhoeveelheid vleesvarkens geslacht met 54,8 miljoen stuks.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse marktonderzoeksbureau ZMP, die de Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN gisteren op haar studiedag presenteerde.

Het aantal Duitse slachtingen van vleesvarkens is tussen 2002 en 2008 gestegen met 10,6 miljoen ofwel 24 procent. Voor dit jaar verwacht het ZMP voor het eerst sinds jaren een daling van de aanvoer bij Duitse varkensslachterijen met 1,1 miljoen naar 53,7 miljoen stuks. Die afname is een gevolg van een krimp van de Duitse varkensstapel met 732.000 stuks ofwel 2,7 procent, naar 26,4 miljoen stuks tussen november 2008 en 2007. Vooral veel Duitse zeugenhouders stopten met hun bedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.