Home

Achtergrond

Duitsland bibbert bij min 27,7 graden

Duitsland heeft zijn koudste nacht tot nu toe dit jaar beleefd. In de nacht van dinsdag op woensdag daalde het kwik in Dippoldiswalde tot min 27,7 graden.

Het stadje in de deelstaat Saksen was met die temperatuur de koudste plaats van de Bondsrepubliek.

Dit meldt Bild, de grootste Duitse krant. Op tal van snelwegen ontstonden files door gestrande vrachtwagens. Diesel wordt bij temperaturen onder de min 22 graden tot een stroperige massa waarop auto's niet kunnen rijden.

Ook het treinverkeer ondervindt veel hinder van de vrieskou; wissels en bewegende delen van treinen bevriezen. In Alfeld in de aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen vroor een lammetje met zijn pootjes vast aan de grond. Agenten verlosten het dier met pistoolschoten uit zijn lijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.