Home

Achtergrond 213 x bekeken 2 reacties

Drentse boeren boos over nieuw omgevingsbeleid

De Drentse boer voelt zich ongewenst. Dit zegt bestuurder Henk Brink van LTO-Noord naar aanleiding van het nieuwe omgevingsbeleid van de provincie Drenthe.

Als de plannen doorgaan, moeten de landbouwers flink wat grond inleveren, aldus Brink in een toelichting. ”Ook wordt er aan eerdere afspraken over bijvoorbeeld het grondpeil van de beekdalen getornd. Deze claim op nog meer boerengrond is ons een doorn in het oog.”

LTO-Noord bracht de kritiek gistermiddag naar voren tijdens een statenvergadering over het nieuwe ruimtelijke beleid. De plannen van de provincie staan nog niet vast. Gesprekken met gemeenten en maatschappelijke organisaties moeten de komende maanden een beeld geven over het uiteindelijke beleid.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Zie hier weer bevestigd worden hoe ontbetrouwbaar onze overheid, semieoverheid is. Geloof ze nooit op hun woord, toezegging e.d. als een weerhaantje draaien zij zich zo weer in een andere richting

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als LTO gemaakte afspraken blijkbaar niet (goed) heeft vastgelegd, dan heeft men gefaald, wat hen ook aan te rekenen is. Zeer kwalijk deze slordigheid.
  Jan-Cees Vogelaar wist in zijn periode beter hoe het werkte. Het liet zaken desnoods notarieel vastleggen. En hier was men op het ministerie heeeelemaal niet blij mee.
  Misschien een leer voor de volgende keer. Met het excuus van "onbetrouwbare overheid" moeten ze bij LTO niet te vaak aan komen zeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.