Home

Achtergrond 146 x bekeken

Donner: wellicht hogere kosten werktijdverkorting

Mogelijk gaat de regeling voor werktijdverkorting voor bedrijven die de dupe zijn van de kredietcrisis meer kosten dan de 200 miljoen euro die er voor is uitgetrokken.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat dit komt, doordat de werknemers die met behulp van de WW-steun minder gaan werken een bovengemiddeld salaris verdienen.

"Als we door het plafond gaan'', zei Donner, moet de regeling opnieuw bekeken worden in het kabinet. Maar Donner zei vooral vast te willen houden aan het aantal uur dat beoogd was om bedrijven te ondersteunen in de periode dat ze minder werk voor hun personeel hebben. Met de 200 miljoen euro verwachtte het kabinet aan bedrijven voor 20.000 voltijdsbanen, ofwel 760.000 arbeidsuren, WW-steun te kunnen geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.