Home

Achtergrond

Donner eist meer scholing in ruil voor WW

Bedrijven die hun personeel voor een tweede periode tijdelijk in de WW willen plaatsen, moeten meer aan scholing doen. Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken vindt dat de helft van deze bedrijven zich daarvoor te weinig inzet.

Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken zaterdag laten weten. Het gaat om aanvragen voor een tweede periode van zes weken voor zogeheten werktijdverkorting. Met de regeling kunnen bedrijven hun personeel tijdelijk minder laten werken. Voor de tijd dat de werknemers thuis zitten, krijgen zij WW.

Aan de werktijdverkorting, bedoeld om de eerste schokgolf van de financiële crisis op te vangen, zit echter de voorwaarde dat bedrijven hun personeel bijscholen. Op die manier hebben zij meer kans op werk als zij later tochworden ontslagen.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.