Home

Achtergrond 238 x bekeken 1 reactie

Delhaize verlaagt broodprijs met 10 cent

Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft de prijs van verse broden met 10 cent per stuk verlaagd.

Voor een klein brood van 400 gram betaalt de klant nu 1,09 euro en voor een groot brood van 800 gram 1,75 euro, meldt de Vlaamse website Vilt op basis van berichtgeving van het Belgische persbureau Belga.

Concurrent Colruyt is bereid om de prijsdaling te volgen. "Wij vergelijken zeer goed alle prijzen van de concurrenten. Als het nodig is, laten we onze prijs zakken", aldus Jan Prinsen, directeur verse producten bij Colruyt.

Ook supermarktketen Carrefour is naar eigen zeggen bereid om, als het nodig is, de prijs te laten dalen. "Ook wij vergelijken altijd de prijzen van onze concurrenten. Onze aandacht gaat vooral uit naar ons nummer 1 brood, een brood van 800 gram voor slechts 0,69 euro", aldus Julie Stordiau, woordvoerster van Carrefour.

De daling van de broodprijs is de eerste inspanning van Delhaize in 2009. "We doen deze extra inspanning naar aanleiding van de dalende koopkracht. Brood is een basisproduct, dat in een onzekere economische periode als nu aan belang wint in de dagelijkse voeding van de consument", aldus Serge Arnaert, verantwoordelijke voor de bakkerijafdeling van Delhaize België.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    (NL)

    Ze vragen ook maar wat voor een brood.
    Tarwe is wel het goedkoopste ingredient dat er in zit. Of het nu 10 cent of 25 cent oplevert voor de boer. De marge is toch dik betaald!!

Of registreer je om te kunnen reageren.