Home

Achtergrond

Darling wil dat G20 banken strenger aanpakt

Banken moeten internationaal strenger worden aangepakt.

Dat stelde de Britse minister van Financiën Alistair Darling woensdag in een brief aan zijn collega's van de landen van de G20, het samenwerkingsverband van de belangrijkste economieën, het IMF en de Wereldbank.

,,We hebben sterker internationaal toezicht op de financiële markten nodig'', aldus Darling in zijn brief. ,,Ons belangrijkste doel is om het vertrouwen in de markten te herstellen.''

De ministers van Financiën van de G20-landen komen op 14 maart in Londen bijeen om de volgende ontmoeting van hun regeringsleiders voor te bereiden. Die top zal op 2 april worden gehouden. Het is nog niet duidelijk of ook Nederland, dat officieel geen lid is van de G20, voor die ontmoetingen wordt uitgenodigd.

In november vergaderde de G20 voor het eerst over de gevolgen van de financiële crisis. De genodigden, waaronder Nederland, kwamen daarbij onder meer overeen maatregelen te nemen om de nationale economieën te stimuleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.