Home

Achtergrond 198 x bekeken

Dader Dendermonde ook verdacht van moord bejaarde

De verdachte van het bloedbad in het Belgische Dendermonde heeft waarschijnlijk een week eerder ook een 73-jarige vrouw in Beveren, bij Antwerpen, met messteken omgebracht.

Officier van justitie Christian Du Four in Dendermonde heeft dat maandag gezegd. Du Four zei dat justitie over duidelijke aanwijzingen beschikt, maar wilde geen details geven. Volgens de Vlaamse publieke omroep VRT zijn in de woning van de vrouw DNA-sporen van Kim De G. aangetroffen. Ook zou een getuige hem hebben zien wegfietsen.

De bejaarde vrouw werd op 16 januari dood aangetroffen in haar woning. Het motief voor de moord is onduidelijk.
De 20-jarige De G. wordt ervan verdacht vrijdag in een crèche in Dendermonde twee baby's en een leidster te hebben doodgestoken en diverse mensen te hebben verwond.

Volgens Du Four is er geen enkel verband tussen de dode vrouw en de slachtoffers in de crèche in Dendermonde. Hij noemt het ,,bijzonder eigenaardig'' dat de man zowel een oudere vrouw als baby's als doelwit koos.

Du Four bevestigde voor het eerst dat de verdachte vrijdag bij zijn aanhouding een papiertje bij zich had met de adressen van nog twee andere crèches. De man heeft maandagochtend voor het eerst gesproken sinds zijn aanhouding, maar heeft nog niets gezegd over de delicten of zijn motief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.