Home

Achtergrond 193 x bekeken

Dader Dendermonde bekent

De man die vrijdag in de Belgische plaats Dendermonde twee baby's en een medewerkster van een crèche doodstak, heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Dat meldde de krant Het Laatste Nieuws vandaag. De bekentenis volgde na een verhoor van tien uur. Tijdens de steekpartij verwondde de 20-jarige inwoner van Sint Niklaas ook nog tien kinderen en een andere medewerkster van de crèche. Deze slachtoffers verkeren inmiddels buiten levensgevaar.

De man had een adres bij zich van een andere crèche, drie kilometer verwijderd van het kinderdagverblijf waar hij het bloedbad aanrichtte. Hij zou geestelijk gestoord zijn.

Vrijdagmorgen was de man naar kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis gefietst, een deelgemeente van Dendermonde. Hij had zijn ogen zwart geschminkt en droeg een rugzak. Hij belde aan, zei iets te willen vragen en liep direct door naar de baby-afdeling. Met een mes stak hij daar wild om zich heen.

Daarna ging hij door naar de peuterafdeling, waar hij ook instak op de totaal verraste en kansloze kleine kinderen. Op dat moment waren er 21 kinderen en zes begeleidsters in de crèche.

Na zijn daad stapte de man weer op de fiets en verdween. De politie rukte direct massaal uit. Andere kinderdagverblijven en scholen in de buurt kregen direct strenge bewaking. Op elke straathoek stonden agenten, afkomstig van korpsen uit de verre omtrek.

Bij de massale zoektocht trof de politie de vermoedelijke dader aan in het nabijgelegen dorp Lebbeke. Bij zijn arrestatie raakte hij gewond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.