Home

Achtergrond

Consumenten betalen minder voor aardappelen

De consumenten hebben vorig jaar gemiddeld 5 procent minder betaald voor verse aardappelen dan in 2007.

Aardappelproducten zijn in de winkels 2,3 procent duurder geworden. In 2007 waren zowel aardappelen als aardappelproducten duurder geworden ten opzichte van 2006. In 2007 lagen de winkelprijzen voor verse aardappelen 5 procent hoger dan in 2006. Aardappelproducten waren in dat jaar 10,5 procent duurder geworden.

Dat blijkt uit de nieuwe inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS bedraagt de inflatie over vorig jaar gemiddeld 2,5 procent. "In de eerste helft van vorig jaar liep de inflatie op van 2,0 procent in januari tot 3,2 procent in juli. Deze toename was het gevolg van gestegen voedsel- en brandstofprijzen. Vanaf september daalde de inflatie, vooral doordat autobrandstoffen goedkoper werden. De voedselprijzen stegen nog wel, maar veel minder sterk dan in de eerste helft van het jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.