Home

Achtergrond

Commissarissen Philadelphia weg na hard rapport

Een hard rapport heeft woensdag geleid tot het opstappen van twee leden van de raad van commissarissen van Philadelphia Zorg.

Bestuurders van de stichting hebben meer aandacht gehad voor de aankoop van vastgoed en projectontwikkeling dan voor de zorg aan gehandicapten, concludeerde het College sanering zorginstelllingen (CSZ).

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Zorg) had een samenvatting van het rapport naar de Tweede Kamer gestuurd. ,,De bestuurders hebben hun taken verwaarloosd en anderzijds zich met de verkeerde zaken (onroerend goed) beziggehouden'', stelt het college vast. Twee leden van de toezichtsraad van de in grote financiële problemen verkerende stichting traden daarop terug. Voorzitter Elco Brinkman blijft aan tot voor hem een opvolger is gevonden.

Volgens het rapport is het eigen vermogen van de Stichting Philadelphia Zorg van 24,9 miljoen euro (eind 2007) geslonken naar 400.000 euro. De banken achten de stichting op grond van de gebruikelijke normen niet langer financierbaar, aldus het CSZ.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.