Home

Achtergrond

Cito-toets als verjaarsgeschenk

Het zou een nostalgisch verjaardagsgeschenk kunnen worden.

De Cito-toets die een jarige ooit heeft gemaakt, met een strik erom. Cito reproduceert de toetsen van de afgelopen veertig jaar. Voor 11,45 euro stuurt het Cito belangstellenden de toets uit het eigen jaar toe.

Het opgavenboekje is voorzien van de goede antwoorden. Feestelijke suggestie uit Arnhem, waar Cito is gevestigd: doe de toets als quiz voor bruiloften en partijen, ook leuk voor een reünie.

Over oude persoonlijke scores zegt Cito niet te beschikken, omdat het testinstituut persoonsgegevens niet lang mag bewaren. Vijf jaar geleden is Cito met deze schnabbel begonnen. Cito kon vandaag niet zeggen hoeveel oude toetsen er sindsdien zijn verkocht.
Volgende week maken ruim 150.000 basisscholieren uit groep 8 de toets.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.