Home

Achtergrond 246 x bekeken

Chinees-Nederlands sierteeltcentrum op stapel

Moerheim Roses & Trading assisteert bij de opzet van een Chinees-Nederlands onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in de Chinese provincie Yunnan.

Het centrum wordt in 2011 geopend. Het centrum moet lokale kwekers helpen nieuwe en betere rassen en technieken in te zetten. De te ontwikkelen rassen worden speciaal toegesneden op lokale teeltomstandigheden. Op dit moment wordt de helft van de Chinese bloemenconsumptie in Yunnan geteeld.

In de omgeving van de Yunnansese stad Kunming staan nu volgens Moerheim Roses & Trading , meest in simpele tunnels, al 5.000 hectare snijbloemen, als ook 100.000 hectare groenten. Een fors deel gaat naar Hongkong, Macau, Taiwan en Japan.

In november vorig jaar waren volgens het ministerie van economische zaken 7 Nederlandse sierteeltbedrijven actief.

Of registreer je om te kunnen reageren.