Home

Achtergrond

'China heeft op twee na grootste economie ter wereld'

China is volgens nieuwe berekeningen Duitsland gepasseerd als de op twee na grootste economie ter wereld.

Alleen de Verenigde Staten en Japan hebben nog een hoger bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt uit herziene cijfers die het Chinese bureau voor de statistiek bekendmaakt.

Volgens de statistici groeide de economie van China in 2007 bij nader inzien met 13 procent, in plaats van de eerder gemelde 11,9 procent. Het Chinese bbp kwam daarmee omgerekend uit op ongeveer 2,8 biljoen euro, tegenover 2,5 biljoen euro in Duitsland.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelt dat de Chinese economie in 2010 die van Japan zal passeren als de een na grootste ter wereld. Per hoofd van de bevolking heeft China echter nog een eind te gaan. Het bbp per inwoner ligt nog in 131 landen hoger dan in China.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.