Home

Achtergrond 180 x bekeken

Champignonareaal groeit 10 procent, aantal telers daalt

Het areaal champignons is vorig jaar gestegen met 10 procent tot 77,2 hectare.

Het aantal bedrijven daalde tegelijkertijd met 4 procent tot 234. Dat meldt het LEI, onderdeel van Wageningen Universiteit.

Telers werken volgens het LEI toenemend met een verkort teeltschema. Ze verkorten het teeltschema van zes naar vijf weken voor de versmarkt en van vijf naar vier weken voor de machinale oogst. Daardoor steeg ook de gemiddelde productie per vierkante meter. Overigens wordt blijkens de cijfers circa 52 procent machinaal geoogst.

De prijzen daalden tot november vorig jaar ongeveer 1 procent ten opzichte van een jaar eerder, waar hogere productiekosten tegenover stonden. De grootste bedreiging voor champignons was de groene schimmel.

Of registreer je om te kunnen reageren.