Home

Achtergrond 266 x bekeken 3 reacties

Case New Holland meldt lagere nettowinst en omzet

De nettowinst van Case New Holland (CNH) is het vierde kwartaal uitgekomen op 114 miljoen dollar (88 miljoen euro), evenveel als het jaar ervoor.

Dit is minder dan analisten hadden verwacht. De omzet daalde met 9 procent, meldt het bedrijf uit Illinois. De verkoop van landbouwgereedschappen en mechanisatie steeg met 8 procent. Op jaarbasis steeg de omzet van deze divisie met 30 procent. In Europa nam met name de verkoop van trekkers met een groot vermogen een vlucht. De omzet van de bouwtak daalde 48 procent, vooral door de beperkte beschikbaarheid van krediet.

CNH heeft aangekondigd de productie van een aantal minder goed lopende producten voorlopig stil te leggen. Het verwacht dit jaar 10 tot 15 procent minder trekkers van 40 pk te verkopen.

Voor dit jaar verwacht CNH een 10 tot 20 procent lagere omzet voor de mechanisatiedivisie. Boeren zijn volgens CNH wel bereid te investeren maar kunnen moeilijk aan kapitaal komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  1056

  Welke kees-rijder wil er nu nog een rooie met blauwe grond(verf), ik twijfel de volgende keer ook wel als mijn MX ze'n tijd ooit gehad heeft !

 • no-profile-image

  new

  als ze bij cnh om te beginnen alles eens in het blauw afleveren zal het al een stuk beter gaan!

 • no-profile-image

  case

  rood is goedkoper

Of registreer je om te kunnen reageren.