Home

Achtergrond

Caroline Kennedy trekt zich terug

De 51-jarige dochter van de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John Kennedy, Caroline Bouvier Kennedy, wordt geen senator voor de staat New York.

Ze heeft zich teruggetrokken om persoonlijke redenen, heeft haar woordvoerder donderdag vroeg laten weten. Kennedy hoopte de senaatszetel te kunnen innemen die Hillary Rodham Clinton achterlaat. Clinton is woensdag de nieuwe Amerikaase minister van Buitenlandse Zaken geworden in de regering van president Barack Obama.

Het dagblad The New York Post berichtte donderdag op zijn website dat Kennedy zich heeft teruggetrokken omdat gouverneur David Paterson een ander op het oog zou hebben. De gouverneur beslist wie de vrijgekomen senaatszetel krijgt. Mogelijk ziet hij meer in procureur-generaal Andrew Cuomo.

Caroline Kennedy is juriste en schrijfster en heeft praktisch geen ervaring met het openbaar bestuur. Ze is het enige nog levende kind van John Fitzgerald en Jacqueline Kennedy. Ze heeft zelf drie kinderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.