Home

Achtergrond

CDA wil provinciaal beleid alternatieve energiebronnen

Duurzaamheid en het ontwikkelen van alternatieve energiebronnen zijn momenteel populaire onderwerpen binnen de politiek.

Het Rijk en een aantal provincies zijn bezig om aardwarmte en koude- en warmteopslag in hun beleid op te nemen. CDA Statenleden Verbeek en Dijkstra vinden dat Zuid-Holland niet achter mag blijven en hebben daarom schriftelijk vragen gesteld.

Momenteel zijn er verschillende aanvragen voor het winnen van aardwarmte en koude- en warmteopslag in behandeling in Zuid-Holland.
Volgens Verbeek en Dijkstra is coördinatie hard nodig en ze willen dan ook dat Gedeputeerde Staten deze coördinerende taak op zich gaat nemen.

De Statenleden zien verder graag dat de provincie zich inzet om de vergunningenaanvragen zelf op efficiëntere wijze te laten verlopen. Nu duurt het nog negen maanden om de gehele aanvraagprocedure voor koude- en warmteopslag te doorlopen.

De CDA Statenleden dringen er op aan dat er voldoende mankracht beschikbaar wordt gesteld om gedegen beleid te kunnen ontwikkelen. In een provincie als Zuid-Holland waar de tuinbouw veel gebruik wil maken van alternatieve energiebronnen is het belangrijk dat de overheid meewerkt aan het stimuleren van innovatief ondernemerschap, aldus Verbeek en Dijkstra.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.