Home

Achtergrond 136 x bekeken

CDA: sneller bijstand voor kleine ondernemer

Gemeenten moeten volgens het CDA zelfstandig ondernemers die de dupe zijn van de kredietcrisis, binnen een paar weken helpen als zij aankloppen voor bijstand.

Volgens Tweede Kamerlid Liesbeth Spies van de regeringspartij moeten kleine zelfstandigen net zo snel worden geholpen met een uitkering als werkgevers die werktijdverkorting aanvragen om hun personeel tijdelijk met WW minder te laten werken.

Spies gaat staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) woensdag tijdens een Kamerdebat over de bijstand vragen gemeenten hiertoe aan te sporen. Het CDA-Kamerlid zegt verhalen uit de praktijk te horen van kleine ondernemers die over de kop zijn gegaan en nu heel lang in het ongewisse worden gelaten of ze wel bijstand krijgen.

Volgens Spies is de termijn van dertien weken die gemeenten nu kunnen gebruiken om te controleren of een zelfstandig ondernemer recht heeft op bijstand, veel te lang. De lokale overheden zouden volgens haar royaler kunnen zijn bij het geven van een voorschot op de bijstand in afwachting van het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.