Home

Achtergrond

Bungalowparken blijven populair

Bijna de helft van de Nederlanders denkt de komende jaren een vakantie te vieren in een bungalowpark.

Dat is is een lichte stijging ten opzichte van de afgelopen jaren. In de leeftijdsgroep tussen 25 en 44 jaar is iets meer dan de helft de laatste 2,5 jaar naar een bungalow op vakantie geweest. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim zevenduizend Nederlanders van onderzoeksbureaus NRIT Media en GfK.

Nederlanders ouder dan 44 jaar zijn de afgelopen jaren iets minder naar bungalowparken gegaan. Die trend gaat de komende jaren door, blijkt uit het onderzoek. Hoe ouder men wordt, hoe minder interesse er bestaat voor een dergelijke vakantie. Bijna 40 procent van de vakantievierders die een bungalowpark bezoeken, doet dat met kinderen.

Vooral de komende jaren zullen meer korte vakanties in bungalowparken worden geboekt, is de verwachting. Door de teruglopende economie zal dat alleen maar toenemen.

Vakanties in bungalowparken zijn populair omdat ze vaak redelijk dicht bij huis zijn en comfortabeler dan kampeervakanties. Voor ouders met kinderen is het plezierig omdat in het park vaak allerlei voorzieningen zijn als zwembad, speelveld en speeltuin. Ook hebben de kinderen er vaak snel vriendjes om mee te spelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.