Home

Achtergrond 237 x bekeken 1 reactie

Brussel wil streep door gen-verboden

De Europese Commissie heeft de EU-landen voorgesteld om een einde te maken aan de Franse, Griekse en Hongaarse verboden op gen-gewassen.

Die verboden zijn volgens Brussel strijdig met EU-regels. Tegelijk heeft de Europese Commissie voorgesteld opnieuw twee nieuwe genetisch aangepaste maïssoorten toe te laten in de Europese Unie.

Een woordvoerder van EU-commissaris Mariann Fischer Boel (landbouw) heeft dit donderdag toegegeven na aandringen van journalisten.

Milieuorganisatie Greenpeace is zeer ontstemd. ”Nog in december hadden ministers van EU-landen besloten de regels voor gengewassen te herzien. Maar nu haast de Europese Commissie zich om nog gauw deze maïssoorten toe te laten voordat de regels veranderen”, zegt de Brusselse Greenpeace-directeur Marco Contiero, die de Commissie verwijt al jaren een pro-gentechbeleid te voeren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Linda Coenen - A SEED

    Opmerkelijk en inconsequent is dat 1 van de twee maissoorten die de EC wil gaan toelaten 1507 mais van Pioneer betreft, resistent gemaakt tegen glufosinaat. En recent is nou juist op Europees niveau besloten dat dit middel moet worden uitgefaseerd binnen enkele jaren omdat het te schadelijk is. Wat voor zin heeft het dan teelt hiervan nu nog te gaan toelaten?

Of registreer je om te kunnen reageren.