Home

Achtergrond 172 x bekeken

Brussel schrapt 1.300 besluiten

Het proces van vereenvoudiging van de Europese regelgeving is een succes.

In het kader van een grote vereenvoudigingsoperatie zijn al voorstellen gedaan om 1.300 besluiten te schrappen.

Dat zei vicevoorzitter Günter Verheugen van de Europese Commissie woensdag bij de presentatie van een evaluatie van het lopende proces om de Europese regelgeving te vereenvoudigen. Verheugen is als commissaris verantwoordelijk voor Industrie.
Tot nu voorgestelde of geplande verlagingen van de administratieve lasten leveren meer dan 30 miljard euro aan besparingen op. Vooral middelgrote en kleine bedrijven profiteren hiervan.

”Een betere regelgeving waarbij we waar nodig regels formuleren maar de lasten voor burgers en bedrijven tot het noodzakelijk minimum beperken, moet een essentieel onderdeel blijven van onze respons op de huidige economische moeilijkheden”, aldus Verheugen.

De Europese Commissie keurde woensdag ook een voorstel goed voor een herziening van de btw-richtlijn. Deze herziening maakt elektronische facturering mogelijk. Dat kan op termijn jaarlijks een kostenverlaging van 18 miljard euro opleveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.