Home

Achtergrond 190 x bekeken

Brussel overweegt apk over de grens

Brussel gaat de mogelijkheid onderzoeken om automobilisten hun auto's ook over de grens te laten keuren, ongeacht het land van inschrijving.

EU-commissaris Antonio Tajani (Verkeer) heeft dat geantwoord op vragen van VVD-Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert.
De VVD'ster krijgt al jarenlang klachten van Nederlanders die niet in een ander land terechtkunnen voor de apk. Dat kan handig zijn voor mensen die lang in een ander land verblijven. Een apk kan elders ook goedkoper zijn.

In een reactie vraagt Hennis-Plasschaert vandaag aan de EU-commissaris wanneer een voorstel te verwachten is. Ze vraagt de EU-commissaris om alvast een speciale oplossing te verzinnen voor aanhangwagens van vrachtwagens.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) meldde eerder dat hij voorstander is van een Europese regeling waarbij landen elkaars keuringen erkennen. Een proef voor Nederlandse wagens in Spanje is op komst. Die in België wordt uitgebreid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.