Home

Achtergrond

Bromfietsexamen kost zeker 390 euro

De kogel is door de kerk. Het nieuwe praktijkexamen voor bromfietsers wordt op 1 januari 2010 ingevoerd.

Verkeersminister Camiel Eurlings meldde dat maandag aan de Tweede Kamer. Het bijbehorende rijbewijs gaat minstens 390 euro kosten, voor een examen van drie kwartier en vier lessen. Voor vierwielige brommobielen liggen de kosten hoger: 650 euro voor een half uur durend examen en acht lessen.

Als er extra lessen nodig zijn, zullen de kosten stijgen, waarschuwt de bewindsman. Het praktijkexamen wordt ingevoerd vanwege het relatief hoge aantal ongevallen met de vaak jongere bromfietsers. De invoeringsdatum is gekozen om de betrokken branche de nodige tijd te geven zich voor te bereiden.

Volgens de Bovag, die via hun rijscholen de lessen ook gaan geven, kan de werkelijke prijs van het examen makkelijk hoger uitkomen. "Het is echt een vanaf-prijs'', aldus een woordvoerder. De sector heeft meegesproken over de invoering van het examen en kreeg de 390 euro mee als richtprijs. "Dat mocht het kosten en daar krijg je dus vier lessen voor. Dat zal niet voor iedereen genoeg zijn.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.