Home

Achtergrond 160 x bekeken

Britse spaarder krijgt geld sneller terug

Britse klanten van een omgevallen bank krijgen in de toekomst hun geld binnen zeven dagen terug.

De Britse toezichthouder op de financiële markten, de Financial Services Authority (FSA), heeft vandaag voorstellen gedaan om dit mogelijk te maken.

De FSA wijst er in een rapport op dat het garantiestelsel voor spaarders cruciaal is voor het vertrouwen in banken. Onder meer een gebrek aan zekerheid dat tegoeden snel genoeg zouden worden uitbetaald, heeft volgens de FSA tijdens de financiële crisis de kans op een run op banken vergroot.

Volgens de FSA zijn Europese landen onder nieuwe regels verplicht de betalingstermijn voor eind 2010 te verkorten tot maximaal twintig dagen. Deze regels zijn oktober vorig jaar, tijdens het voorlopige hoogtepunt van de financiële crisis, opgesteld.

In Nederland geldt op dit moment een maximale termijn van drie maanden. Na het omvallen van de IJslandse spaarbank Icesave oktober vorig jaar moesten Nederlandse spaarders tot eind december wachten op hun tegoeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.