Home

Achtergrond 210 x bekeken

Britse dierenbescherming schenkt hindoetempel koe

De Britse dierenbescherming heeft een hindoetempel in Watford een koe geschonken.

De gift van het zwangere dier Aditi moet een einde maken aan de ruzie met de hindoes die ontstond, nadat veeartsen de koe van de tempel ruim een jaar geleden een spuitje hadden gegeven.

Dat heeft de BBC vandaag gemeld. Koeien zijn voor hindoes heilige dieren. De veeartsen besloten een einde aan het leven van het rund te maken, omdat dat al meer dan een jaar gewond was en niet meer kon staan. Honderden hindoes betoogden bij het hoofdkantoor van de dierenbescherming, nadat het dier was gestorven.

Zij beschuldigden de veeartsen van een illegale daad. Bovendien zouden ze het dier het dodelijke spuitje hebben gegeven, terwijl er in de tempel een dienst werd gehouden. De dierenbescherming spreekt dat tegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.