Home

Achtergrond

Boterquotum snel gevuld

Boter en mager melkpoeder gaan tussen 1 maart en 31 augustus in interventie. De eerste 30.000 ton boter en 109.000 ton mager melkpoeder worden aangekocht tegen een vooraf vastgestelde interventieprijs.

Vooral in het geval van boter zijn steunmaatregelen zeer gewenst. Het boterquotum is waarschijnlijk snel gevuld.

Daarnaast kunnen verdere hoeveelheden worden aangekocht tegen een prijs, die vastgesteld wordt in het kader van tweewekelijkse inschrijvingen. Maar over het openen van deze inschrijving moet nog een EU-besluit vallen.

Dit moet wel snel gebeuren. Als de maxima (30.000 ton boter, 109.000 ton mager melkpoeder) bereikt zijn, moet de mogelijkheid tot interventie zonder onderbreking kunnen doorlopen. Anders gaan de prijzen nog verder dalen.

prognose:

vooralsnog moeizaam stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.