Home

Achtergrond

Bos besprak vertrek Tilmant met ING

Het vertrek van ING-topman Michel Tilmant was onderdeel van gesprek tussen de Staat en de ING-top.

Dat zei minister Wouter Bos van Financiën dinsdag voor RTL7. Bos weigerde te zeggen dat het vertrek van Tilmant voor hem een voorwaarde was voor de grote steunoperatie. "Het was onderwerp van gesprek, maar het is uitdrukkelijk een besluit van het bedrijf zelf'', aldus de minister.

Hij vervolgde met de opmerking dat een "andere voorwaarde'' was dat de bonus van de ING-top op nul zou blijven staan, net als in 2008. Ook de uitbreiding van de kredietverleningen, het instemmingsrecht bij nieuwe topbenoemingen bij ING en het behoud van de pinpas waren eisen die Bos stelde bij de hulp.

ING ontkende dinsdag formeel dat het vertrek van Tilmant een eis was geweest van Bos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.