Home

Achtergrond

Boomkweker klopt groentetelers bij NTO-prijs

Het Brabantse tuinbouwbedrijf Van den Berk Boomkwekerijen heeft de Tuinbouwondernemersprijs 2009 gewonnen. Groentebedrijven Hartman en Red Star Trading werden met een neuslengte geklopt.

Van den Berk in Oedenrode kweekt op 420 hectare een uitgebreid sortiment bomen. Dat doet het bedrijf al 60 jaar. Opvallend aan het bedrijf is het zelf ontwikkelde machinepark, de sterke positie als leverancier aan tal van internationale evenementen en attractieparken en de manier waarop met het personeel wordt omgegaan.

"Arbeidsvreugde - voor onszelf en voor onze medewerkers - is toch het allerbelangrijkste", aldus directeur Pieter van den Berk. "We hebben 95 vaste medewerkers en sinds zes jaar hebben we bijvoorbeeld ook een Ondernemingsraad. Dat werkt uitstekend."

Voor het eerst sinds jaren werd de winnaar weer op de nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw bekend gemaakt. Er was dit jaar geen aanmoedigingsprijs. "Die reserveren we voor aangemelde bedrijven die aan het begin van een ontwikkeling zijn", aldus juryvoorzitter Leo van Adrichem. De twaalf voordrachten die in 2008 bij Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs binnenkwamen waren allen 'te zwaar' voor zo’n aanmoedigingsprijs.

Bekijk hier een fotoreportage over de nieuwjaarsbijeenkomst bij het Productschap Tuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.