Home

Achtergrond 181 x bekeken

Biologische kipsnacks binnenkort in schappen

De biologische kip­snacks van leveranciersvereniging Biomeerwaardekip zijn waarschijnlijk op korte termijn verkrijgbaar in enkele supermarkten en speciaalzaken.

Supermarktketen Deka Markt neemt de producten in het begin van dit jaar nog in het assortiment op, evenals twee speciaalzaken in Nijkerk en De Goorn.

"We zijn met nog wel meer partijen bezig, maar het heeft veel tijd nodig", aldus de voorzitter van Biomeerwaardekip, Henk van den Brandhof. "De afzet is volop in ontwikkeling en er komt nu echt schot in." Volgens Van den Brandhof ligt de focus vooral op de detailhandel en in mindere mate op de horeca. De vereniging gebruikt het geld dat het Dutch Poultry Centre en de Rabobank bij de oprichting doneerden voor de promotie van de producten middels bijvoorbeeld folders en een stand op de BioVak.

De leveranciersvereniging werd in juli 2008 opgericht om een betere prijs voor biologische leghennen te realiseren. In tegenstelling tot overige biologische producten, leveren de uitgelegde hennen normaal gesproken niet meer op dan gangbare. Biomeerwaardekip verwerkt de hennen in biologische burgers, schnitzels en nuggets. "Er zijn nu ruim veertig pluimveehouders aangesloten, die samen meer dan 400.000 hennen hebben. De uitbetalingsprijs ligt nu 10 cent boven de reguliere prijs, maar als de afzet goedloopt willen we dat verhogen."

Het bepalen van de verkoopprijs van de producten is aan de verkoper, Van den Brandhof weet dan ook niet hoeveel de kipsnacks gaan kosten. "Ik hoop dat ze er niet te veel voor vragen, ergens tussen gangbaar en het topsegment. Ik verwacht dat het een euro of twaalf per kilo gaat kosten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.