Home

Achtergrond 177 x bekeken 1 reactie

Bijna driekwart miljoen energielabels gesleten

In het eerste jaar van het omstreden energielabel zijn er 739.000 exemplaren van verstrekt, zo liet het ministerie van Wonen vandaag weten.

Er komt vanaf maart een verbeterde versie van het label dat aangeeft hoe zuinig een woning is. Daarmee reageert minister Eberhard van der Laan (Wonen) op forse kritiek van onder andere Vereniging Eigen Huis (VEH) dat er geen onderscheid naar wonigntype was.

Met VEH, de Woonbond, corporatiekoepel Aedes en de Nederlandse Vereniging van Makelaars is over het nieuwe label overlegd. Het is zo aangepast dat in één oogopslag duidelijk wordt voor welk type woning het is. Er zijn zestien categorieën, van appartementen, hoek- en tussenwoningen tot villa's.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    harry kloosterman

    Ik ben sinds 1996 actief in energiebesparing. De wijze waarop het ministerie (lees ook nu weer de berichtgeving) gestalte doet aan het zgn energielabel, heeft niets te maken met de bedoelde CO2 reductie (Kyoto). Wanneer stoppen jullie nu eens met dit zgn. verstoppertje spelen als ambtenaren. Je moet die ambtenaar van VROM, EPA adviseur, eens bij zn. ...... pakken. Sorry voor de tekst, maar ik ben jullie spuugzat.

Of registreer je om te kunnen reageren.