Home

Achtergrond

Bierbrouwer Anheuser-Inbev bouwt belang China af

Bierbrouwer Anheuser-Busch Inbev bouwt zijn belang in de Chinese branchegenoot Tsingtao af.

Het Amerikaanse Anheuser-Busch, dat onlangs werd gekocht door het Braziliaans-Belgische Inbev, verkoopt een belang van 19,9 procent van Tsingtao aan de Japanse brouwer Asahi voor een bedrag van 667 miljoen dollar (ruim 520 miljoen euro).

Anheuser-Busch Inbev, de grootste bierbrouwer ter wereld, houdt nog een belang van 7 procent in de Chinese bierbrouwer. Tsingtao Group blijft met 31 procent de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

Met de verkoop krijgt Anheuser-Busch Inbev kapitaal in handen dat zal worden gebruikt om een deel van de schulden af te lossen dat het bedrijf als gevolg van de overname van Anheuser-Busch heeft moeten maken. Dat deelde de brouwer vandaag mee in een verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.