Home

Achtergrond

Bevoorrading winkels nog beter afstemmen

Vervoerders zouden graag zien dat gemeenten de bevoorrading van winkels en andere voorwaarden voor stedelijke distributie beter en logisch op elkaar afstemmen.

De brancheorganisatie TLN en EVO vragen donderdag om wat meer aansturing van verantwoordelijk minister Camiel Eurlings (Verkeer).
Ze wijzen erop dat efficiënte bevoorrading van ondernemers niet alleen goed is tegen files en voor het milieu. Door efficiëntere inzet van materieel en personeel kan ook 58 miljoen euro worden bespaard, denken EVO en TLO.

De belangengroeperingen doen hun oproep op de dag dat de Tweede Kamer zich buigt over stedelijke distributie. Ze vinden ook dat de overheid geld beschikbaar zou moeten blijven stellen voor nog meer proeven met het bevoorraden van winkels in de vroege ochtend en ’s avonds.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.