Home

Achtergrond 188 x bekeken

Benzinetekort door staking in India

In India is in rap tempo een ernstig tekort aan brandstof aan het ontstaan als gevolg van een staking door tienduizenden medewerkers van oliebedrijven.

Benzinepompen door het hele land zitten zonder brandstof en tientallen vluchten zijn verlaat als gevolg van problemen met bijtanken.
Meer dan 45.000 werknemers in de staatsoliesector gingen woensdag in staking om hoger loon af te dwingen. Op de derde dag van de staking ligt inmiddels een deel van het verkeer in miljoenensteden als New Delhi stil.

De problemen worden nog eens versterkt door een staking van vrachtwagenchauffeurs. Miljoenen mensen ondervinden hinder van de stakingen en volgens deskundigen dreigt de prijs van voedsel te stijgen. Gesprekken tussen de stakers en de overheid hebben tot nu toe niets opgeleverd. De Indiase minister van Olie Murli Deora praat later op vrijdag met premier Mammohan Singh.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.