Home

Achtergrond 162 x bekeken

Belgen zetten bietenverwerking op lager pitje

De bietenverwerking in de fabrieken van Tiense Suiker in het Belgische Tienen verliep afgelopen campagne langzamer dan voorgaande jaren. Hierdoor duurde de campagne voor het eerst langer dan honderd dagen.

De campagne bij Tiense Suiker wordt ,orgen afgesloten, na een verwerkingsperiode van 108 dagen. "'We kenden wat pannes met de pulpproductie, maar dat deed geen afbreuk aan het vlotte verloop van de campagne", verklaart directeur Patrick Deblonde van de Landbouwkundige Dienst van de fabriek in het Nieuwsblad. "De lange duur heeft vooral te maken met de machines voor verwerking van de bieten. Daarin is duchtig geïnvesteerd. Overbelasting is taboe. We huldigen het principe van langzaam malen om pannes te voorkomen. Maar dan duurt het ook wat langer."

In totaal zijn deze campagne 1,2 miljoen ton bieten verwerkt. De opbrengst bedroeg gemiddeld 60on bieten per hectare met een suikergehalte van 17,77 procent. Het tarragehalte was relatief hoog met 18 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.