Home

Achtergrond 272 x bekeken 9 reacties

Bel Leerdammer verlaagt melkprijs met € 1,18

Zuivelonderneming Bel Leerdammer verlaagt haar voorschotmelkprijs over de maand december met € 1,18 naar € 31,88 per 100 kilo exclusief btw.

Dit blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad bij een quotum van 500.000 kilo met 4,412 procent vet en 3,468 procent eiwit.
De vetprijs is verlaagd met 15 cent naar € 2,30 per kilo. De eiwitprijs daalde eveneens met 15 cent naar € 5,85 per kilo. Hiermee komt Bel Leerdammer uit op een gemiddelde melkprijs over 2008 van € 34,43. In 2007 lag dit gemiddelde € 1,07 hoger op € 35,50. In november 2008 lag de gemiddelde voorschotmelkprijs nog 36 cent hoger dan in het jaar 2007.

In de laatste maand van het afgelopen jaar is het de zuivelonderneming niet gelukt om de gemiddelde melkprijs boven die van 2007 te houden. Vorig jaar betaalde Bel Leerdammer in de maand december, net als in oktober en november, een voorschotprijs van € 47,66 per 100 kilo exclusief btw. Dat is een verschil van € 15,78 met de voorschotmelkprijs van afgelopen december.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Leerdammerboer, het is wel 1 febr. en niet 1 jan.

 • no-profile-image

  willem

  Deze prijs is wel incl. de wintermelk toeslag dat nog duurt tot februari, terwijl
  dit bij andere ondernemingen al is beéindigd.

 • no-profile-image

  Helemaal niet trots

  @Willem. Inclusief wintermelktoeslag was de prijs bij Doc in nov. 25.28. Bij Leerdammer 33.23. Een verschil van bijna 8 ct.

 • no-profile-image

  willem

  Dit is wel incl de wintermelktoeslag dat nog duurt tot februari. wat bij ander ondernemingen al is afgelopen.

 • no-profile-image

  Helemaal niet trots

  Ruim 7 ct meer dan de merkloze kaas uit Hoogeveen. Wat zouden Bel en Cono dan wel goed doen en DOC niet. Feit is dat DOC hier in ieder geval nog wat van kan leren.

 • no-profile-image

  Boer uit oosten

  Willem de Wintermelktoeslag duurt van 1 aug tot 1 jan lees de nieuwsbrief maar eens zou ik zeggen!

 • no-profile-image

  Relevente

  Hoe eerder er een merk op de kaasbak in Hoogeveen geplakt wordt hoe beter. Bij teveel melk wordt een merkloze kaas hard gestraft. Dat mogen we denk ik wel constateren na een jaar van dalende prijzen. In de toekomst zullen we vaker met overschotten te maken krijgen en zie maar eens je leden te binden zonder een merk!!

 • no-profile-image

  willem

  Waarom hor ik altijd alleen berichten over hoge/lage prijzen nu. Vorig jaar was Cono de hoogste, dus zou het misschien niet beter zijn als je een gemiddelde pakt over meerdere jaren!? En het gros van de veehouders is met zijn huidige bedrijfsgrote niet in staat maandelijks te shoppen bij de afnemers voor de hoogste melkgeldopbrengst.
  Zalf leveren ik ook aan Leerdammer, was vorig jaar naturlijk superblij met dat ik bij de best uitbetalende fabriek leverde, maar realiseer dat je tog over meerdere jaren moet kijken. Doe je bij je eigen boekhouding tog ook..!?

 • no-profile-image

  leerdammerboer

  Willem, de wintertoeslag stopt per 1 januari bij leerdammer. Dan gaat er bijna 4 ct af, zitten we al weer beneden FrieslandCampina! Hoezo best uitbetalende melkfabriek?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.