Home

Achtergrond 213 x bekeken

Balkenende wil Barroso niet opvolgen

Premier Jan Peter Balkenende heeft niet de ambitie om voorzitter te worden van de Europese Commissie.

Dat heeft hij dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer. De minister-president neemt met zijn brief elke onduidelijkheid weg over de vraag of hij beschikbaar is om de huidige EC-voorzitter José Manuel Barroso op te volgen. Balkenende schrijft dat hij het belangrijk vindt dat Barroso zijn uitstekende werk voor Europa voortzet.

Balkenende werd vorige week in de media genoemd als mogelijke kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De premier liet nog dezelfde week weten dat Barroso zijn goede werk in een volgende periode moet voortzetten. Na vragen van GroenLinks in de Tweede Kamer schrijft de premier nog eens expliciet dat hij niet beschikbaar is voor de functie in Brussel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.