Home

Achtergrond 159 x bekeken

Balkenende roept lokele overheden op te investeren

Premier Jan Peter Balkenende wil dat lokale en provinciale bestuurders het maximale gaan investeren in nieuwe wegen, woningbouw en groot onderhoud van infrastructuur. Dat kan volgens hem de economie versterken in de huidige financiële crisis.

Balkenende deed die oproep tijdens een CDA-nieuwjaarsbijeenkomst in Haarlem. "Kijk waar de financiële ruimte zit. Waar zijn de plannen voor groot onderhoud en voor wegen die we kunnen benutten. Daar maximaal investeren, komt iedereen ten goede'', zei de premier in de richting van lokale bestuurders.

Hij benadrukte verder dat Nederland er economisch in vergelijking met andere Europese landen nog altijd goed voorstaat. Toch krijgt ook Nederland negatieve economische groei en zullen werkloosheid en staatsschuld toenemen.

Maar de premier wilde op de nieuwjaarsbijeenkomst niet sippen. "We moeten ons niet laten vangen in somberheid. We kunnen deze periode aan als we samen optrekken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.