Home

Achtergrond 256 x bekeken

Balkenende feliciteert Obama

Premier Jan Peter Balkenende heeft de nieuwe Amerikaanse president Obama vanavond per brief gefeliciteerd.

Balkenende ziet uit naar samenwerking met president Barack Obama en hoopt hem snel te ontmoeten, zo verklaarde hij vlak na Obama's inauguratie in Washington.

"Ik denk dat we vandaag allemaal iets voelen van het geweldige enthousiasme en de positieve energie die president Obama in de Verenigde Staten en daarbuiten losmaakt'', zei de premier op een bijeenkomst van ondernemers in Zwolle.

"Ook vandaag was de boodschap inspirerend. Ik hoop hem snel persoonlijk te ontmoeten en ik zie er naar uit om met hem samen te werken. Dat heb ik ook in de felicitatiebrief aan hem geschreven.''

alkenende benadrukte in zijn brief het belang van samenwerking bij de bestrijding van de wereldwijde economische crisis. Volgens Balkenende zijn de relaties tussen Nederland en de Verenigde Staten altijd goed geweest. Dat zal volgens hem niet veranderen. Hij noemde het een "mooi toeval'' dat de landen dit jaar herdenken dat vierhonderd jaar geleden de eerste Nederlanders voet aan wal zetten op Manhattan.

"Die onderlinge vriendschap blijft'', zei Balkenende. "Waar het nu om gaat is welke rol de Verenigde Staten op het wereldtoneel gaan spelen. Denk aan de economie, denk aan het klimaat. Daarin moeten we als Nederland samen optrekken met de VS. Obama spreekt daar positieve woorden over, vandaar dat ik vol vertrouwen ben over de samenwerking in de komende tijd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.